De Belgische kust wordt steeds meer een populaire bestemming, geschikt voor een bezoek gedurende het hele jaar. Vooral tijdens de kerstvakantie is er veel te beleven.

Kerstmarkten aan Zee

In december biedt bijna elke kustgemeente wel iets speciaals rond Kerstmis. Er zijn diverse kerstmarkten en schaatsbanen. De vijf populairste kerstmarkten zijn:

  1. Kerstmarkt in Knokke
  2. Kerstmarkt in Oostende - Winter in het Park
  3. Kerstmarkt in Middelkerke - Magisch Middelkerke 
  4. Kerstmarkt in Brugge - Wintergloed
  5. Kerstmarkt in Blankenberge - Winterpret Blankenberge

Naast kerstmarkten en schaatsbanen kun je tijdens de kerstvakantie ook genieten van een vakantie aan zee. Het Zwin is vaak open, ideaal voor een mooie wandeling of fietstocht. Of bezoek eens een museum in Oostende en omgeving, waar tal van musea te vinden zijn.

Culinair Genieten aan de Kust

Als je honger hebt, is de Belgische kust een uitstekende plek voor heerlijk eten, vooral in Knokke. Met 37 restaurants in de nieuwste editie van Gault&Millau, behoort Knokke tot de wereldtop op culinair gebied. Het is zelfs de enige plaats ter wereld met een eigen Gault&Millau gids.

Kortom, zoek je een hotel aan zee tijdens de kerstvakantie, dan vind je dat hier zeker. Er zijn geen redenen meer om niet naar de zee te gaan.

Zoek een hotel aan zee